Кулінарний експерт Євген Клопотенко, незважаючи на свій багатий досвід, все ще відкриває для себе нові сторінки української кухні, але і продовжує ділитися смачними рецептами на сторінці в соціальних мережах.
 
Зараз він, у своєму Instagram-акаунті, де за його життям стежать понад 560 тисяч чоловік, вирішив поговорити про курочку двох видів - запакованої і на вагу. Адже ще давно Євген замислювався над цим питанням, перебираючи в голові безліч аргументацій, щоб зрозуміти лише одне, що безпечніше.

Євген Клопотенко визначився, яка курка безпечніша - в упаковці чи голенька, на вагу

Згодом йому вдалося прийти до того, що на вагу м'ясо здається більш привабливим, так як на нього можна подивитися очима і помацати. Але його постійно мацають і перекладають. Воно не дуже захищене, бо лежить у відкритому просторі і стикається з киснем. 

"Це означає, що зберігається воно менше, а ще втрачає вологу і зсихається. Невідомо, що стоїть за його постійними перекладеннями і ось ця людська звичка "а висуньте мені його, дайте подивитися та понюхати". Ну таке. Звідки то м'ясо надійшло і коли-відразу невідомо, треба просити у продавця документи і все таке. І ось фасоване м'ясо. Вже в коробочках. Ти такий дивишся і думаєш, що воно від злих корпорацій і якесь несправжнє. То так здається. А якщо поміркувати, то розуміємо, що і на вагу, і в коробочках - це курка від великих виробників (за винятком ринків, де продають своє). Тобто стартові показники у них однакові", - пише Євген Клопотенко.

Євген Клопотенко визначився, яка курка безпечніша - в упаковці чи голенька, на вагу

Євген Клопотенко визначився, яка курка безпечніша - в упаковці чи голенька, на вагу
Однак є відмінність, в коробочках все ж надійніше, бо його відразу ж професійно упаковують і прописують всі деталі на етикетці. Тому є можливість відразу дізнатися, що це за курка, де вона перебувала і всі необхідні дати. Нормальне виробництво також говорить про стандарти якості та санітарні норми. До упакованого м'яса безпосередньо ніхто не торкається. Тому, при більшій схоронності, величезна ймовірність, що подібна курка все ж буде більш соковитою, хоч і трохи дорожче

Джерело