Відомий український кондитер Єлизавета Глинська, а також переможниця і суддя кулінарного проекту "МастерШеф", Єлизавета Глинська досить часто радує шанувальників різними публікаціями. Цього разу вона вирішила поділитися кількома рецептами печива. 

Новий пост з'явився на її сторінці в соціальній мережі Instagram, де регулярно публікує різні рецепти неймовірно смачних страв. Шанувальники діляться ними, а також готують самостійно на кухні, тому, можна зробити висновок, що це дійсно смачно.

4 простих рецепта шоколадного печива за копійки: навіть борошно не знадобиться

Єлизавета Глинська зазначила, що Осінь на неї діє так, що хочеться постійно солодкого, щоб підняти трохи настрій. Саме з цього приводу вона і зібрала шанувальників у новій публікації. 

Для того, щоб кожен підібрав собі те, що йому дійсно подобається, кондитер залишила відразу чотири рецепти. 

Мармурове шоколадне печиво

  • 150 г борошна;
  • 150 г цукрової пудри;
  • 100 г яєць;
  • 50 г какао-порошку;
  • 50 г вершкового масла (82%);
  • 6 г розпушувача;
  • солі

    4 простих рецепта шоколадного печива за копійки: навіть борошно не знадобиться

Для декору:

- 50 г цукрової пудри 

Шоколадне печиво без борошна 

  • 100 г чорного шоколаду;
  • 50 г кокосового масла;
  • 100 г тростинного цукру;
  • 50 г яйця;
  • 5 г розпушувача;
  • 70 г кокосової клітковини (шрот, макуха);
  • 20 г порошку какао;
  • 1 г солі 

4 простих рецепта шоколадного печива за копійки: навіть борошно не знадобиться

Печиво "Улюблене"

  • 150 г чорного шоколаду;
  • 70 г тростинного цукру;
  • 100 г вершкового масла; 
  • 80 г цукрової пудри;
  • 50 г яйця; 
  • 5 г розпушувача;
  • 150 г обсмажених горіхів (мигдаль, фундук, волоський горіх);
  • 1 г солі;
  • 200 г борошна

    4 простих рецепта шоколадного печива за копійки: навіть борошно не знадобиться

Печиво "Брауні" 

  • 200 гр чорного шоколаду;
  • 50 гр вершкового масла;
  • 100 гр яйця;
  • 100 гр цукру;
  • 100 гр борошна;
  • 5 гр розпушувача;
  • 1 гр солі

    4 простих рецепта шоколадного печива за копійки: навіть борошно не знадобиться

Далі Єлизавета Глинська зазначила кілька нюансів, які стануть в нагоді в приготуванні печива "Брауні". Потрібно використовувати шоколад з % вмісту масла какао 56%. І чим вище буде цей відсоток, тим густіше тісто. Коли вся маса охолоне, можна за бажанням додати горіхи, або ж шоколадні Дропси. 

Джерело