Відомий український шеф-кухар, зірка проекту "МастерШеф", керуючий і співвласник ресторану Good Wine Володимир Ярославський частенько радує шанувальників будь-якими фотографіями або рецептами на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, де за його життям стежать близько 200 тисяч чоловік.

Зараз чоловік розповів про те, що навіть звичайна запечена картопля може бути неймовірно смачною. І тому поділився ідеальним рецептом приготування з декількома нюансами. Він вибрав красиві і цілі бульби, замочив їх у воді і гарненько помив, використовуючи щітку. 

Запечена картопелька зі скоринкою та часником: секрети ідеального приготування від судді

Запечена картопелька зі скоринкою та часником: секрети ідеального приготування від судді

Потім він розігрів духовку при температурі 210 градусів, в режимі нагрів з обдувом. Нарізав картоплю часточками, гарненько посолив, посипав готовою сумішшю паприки, цибулевого і часникового порошків, чорного і червоного перців, а також додав трохи сухого чебрецю і базиліка.

"Добре полив олією  - брав трохи оливкової і трохи звичайної. Перемішав добре руками і відразу виклав на деко і в духовку! Обов'язково нагрійте духовку заздалегідь - тому що картопля може пустити сік і результат буде гірше. Тримав в духовці приблизно 20 хвилин, ну, можливо на 2 хвилинки довше, але більше звертайте уваги на красивий рум'яний колір картоплі. Дістаємо і насолоджуємося результатом-перфороване деко дає можливість картоплі бути з скоринкою з усіх боків і швидше готуватися", - розповів Володимир Ярославський.

Запечена картопелька зі скоринкою та часником: секрети ідеального приготування від судді

Дуже важливо підбирати правильний сорт картоплі - Арізона, Белароза, Лабелла, Мадлен та інші.

"Дуже красиво і смачно виглядає

Джерело