Відомий український телеведучий Костянтин Грубич, який останнім часом балує своїх шанувальників різноманітними рецептами з різних куточків України, а іноді навіть і з-за кордону, поділився новим фірмовим способом приготування печива.

За словами Костянтина, цей рецепт належить Олені Булах з Дніпра. У неї є власна кулінарна школа. А напередодні новорічно-різдвяних свят Олена ввела в ній навіть спеціальну фуд фотосесію "Різдвяний віночок".

Люди приходять на майстер-клас з випікання імбирного печива. А цього разу і наші читачі зможуть дізнатися багато нового. Про це стало відомо завдяки новому рецепту від Костянтина Грубича, який поділився ним на своєму YouTube-каналі.

Домовички спробують його вкрасти: Костянтин Грубич поділився

Домовички спробують його вкрасти: Костянтин Грубич поділився

Що потрібно: 200г меду; 1 чайна ложка кориці; 2 чайної ложки меленого імбиру; 50 г амарантового борошна; 10 г меленого маку; 15 г меленого волоського горіха; 2 чайні ложки соди; 125 г вершкового масла; 1 яйце; 500 г борошна.

Домовички спробують його вкрасти: Костянтин Грубич поділився

Спочатку можна побачити процес замішування тіста, а після розрізання на формочки в відео зірочок. Нарізані формочки печива, поки вони ще у вигляді сирого тіста стелять на деко з пергаментом, після завадять в духовку при температурі 170 градусів - всього на 12-15 хвилин.

Домовички спробують його вкрасти: Костянтин Грубич поділився

Тісто досить цікавого складу. У ньому мак - символ здоров'я, мед - символ життєвої сили, амарантове борошно (яке, до речі, активно виробляють на Дніпропетровщині) – достаток, вершкове масло – благополуччя, а горіх – життєва сила.

При випічці тісто збільшується і піднімається. Процес закінчується позолочуванням готового віночка продовольчим золотом. Ця робота об'єднує всіх членів сім'ї і наповнює будинок ароматом чарівності. Тому даний виріб сміливо можна назвати символом достатнього і сімейного єднання.

Джерело